Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Цените на горивата отново тръгнаха нагоре. От петролната асоциация предупреждават, че следва още един удар по джоба на шофьорите този месец. Преди дни вече беше регистрирано едно поскъпване с близо 10 стотинки за литър, като най-осезаемо скочи цената на газа.

Oще по темата
Държавата върна акциза на газа, който беше премахнат по време на COVID пандемията. Това е една от основните причини за поскъпването на пропан бутанът, посочи пред Нова тв Иван Кашилски, председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Пикът в цената на горивата ще е до 2.75 лв./л, прогнозира той.

Друга причина за по-скъпите горива е, че цената на суровия петрол на световните борси расте. А за това допринася намаляването на добивите от страните, износителки на петрол. В същото време потреблението в Китай и Съединените щати рязко се е увеличило.

По думите на Кашилски се очаква поскъпване на основни услуги и стоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 8 месеца

Така е: Там от където докарват Олио в България, ядат много Чесън и Лук... пържено в Олио и затова направиха компания за доставка на Олио и я кръстиха "ЛукОил". Предлагам името на компанията да се смени на "ЧесновОил" и да се гласува от Парламента издигането на паметник в името на загиващия "ЛукОил"! И да се види как народа ще протестира при смяна на името от "ЛукОил" на "ЧесновОил"!?!?!

51

Хах

преди 8 месеца

А темата за качеството на горивата мн рядко се коментира, а не е маловажна. Цените европейски,качеството като в някоя затънтена държавица. Като заредя дизел от Турция примерно колата върви повече и гори по малко. Но за българина качество не се полага. Ще зарежда *** и ще прави ремонти. Няма и на кого да се оплачеш

50

Хах

преди 8 месеца

То и да пада цената на петрола тук не се усеща. Ние това си го знаем. Цените знаят само посока нагоре. Лошото е че Мин година бяхме на цени 3.50 лв/л и сега явно тези ни се виждат ниски. Забравихме че нормалната цена на л е около 2лв. При все че цената на петрола е далеч от стойностите през 2008-2009 когато цените бяха като в момента. Би било супер да има организирано не зареждане за исвестен период от време. Малко да клекнат с цените и да фи нормализират. Но всеки си Караи не му дреме

fallback