Общ преглед
Почернени родители излязоха на национален протест на жълтите павета да искат справедливост за своите близки, загинали на пътя.

Те се събраха пред парламента, като се очаква с шествие да затворят Орлов мост. Заявката на протестиращите е да стигнат и до Съдебната палата, където ще хвърлят жълти стотинки. На толкова според тях магистратите оценяват животите на децата им.

"Искаме експертизите да бъдат правени в точни, ясни и конкретни срокове. Недопустимо е тройна експертиза да бъде чакана четири години. Искаме терминът "убийство по непредпазливост" да бъде заменен с "пътно убийство", защото всеки, който кара с превишена скорост, пиян, дрогиран, - става по личен избор. При причинена смърт при ПТП незабавно да бъде отнета книжката на човека, причинил смъртта. Искаме да отпаднат и условните присъди", заяви протестиращ пред БГНЕС.

"Нашите деца бяха убити, имаха мечти, живот, които им бяха отнети. Какъв пример даваме и на следващите поколения след като казваме, че след убийство извършителят ще живее на спокойствие. Освен това сме силно наранени, че днес не срещнахме никаква съпричастност сред обществото. Дебора събра цяла България, а нашите деца, които ги няма? Тя все пак е жива, а те са погребани, погребани сме и ние с тях", коментира протестиращата Таня Мегданова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар