Още по темата
Вълна от коментари в социалните мрежи по случая с нарязаното момиче от Стара Загора. Протести в подкрепа на младата жена се организират в редица градове.

Страх, болка и жажда за справедливост. Това изпитват близките на жестоко пребитото момиче.

"Това е такъв шок и дори не мога да си представя. За мен това не е човек, как може да си позволи да направи такова нещо?", още не може да повярва какво се е случило близка на жертвата.

А след като, въпреки ужаса, се осмелява да говори, получава поредица от заплашителни съобщения. В този случай, обаче, полицията се задейства светкавично и още днес по обед е задържан 26-годишен мъж. Засега самоличността му не е ясна, но, под обществения натиск старозагорските обвинители обещават да дадат пълна информация за целия случай на специален брифинг утре.

"Да, страх ни е, защото той е на свобода", казва заплашваната жена.

След нападението над 18-годишната старозагорка, 26-годишният Георги Господинов е прибран в ареста за 72 часа. Дни по-късно обжалва, съдът променя определението за извършеното от него деяния от средна в лека телесна повреда и го пуска, пише Bulgaria ON AIR.

А това буквално взривява общественото мнение. Стара Загора готви протест. Кметът на града заяви, че подкрепя исканията на хората.

"Като граждани трябва да покажем, че между нас няма място за подобни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18 ч. да изразим своята позиция", призова кметът Живко Тодоров.

Призив за справедливост ще се чуе и от жълтите павета в София. Правосъдният министър поиска бързо и обективно разследване.

"За пореден път ставаме свидетели на потресаващ случай на жестокост към жена, която е нечовешки малтретирана от своя приятел. Затова призовавам независимите разследващи органи да проведат пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес", написа Атанас Славов в профила си във Facebook.

Това даде тласък на старозагорската прокуратура и още днес отново промени квалификацията на деянието. Сега то отново е за нанасянето на средна телесна повреда. Как и защо - не става ясно. Близките на момичето подозират връзки на извършителя със съдебната власт в града.

"Дори не ни уведомиха че е пуснат. Много бихме искали да разберем какви връзки има. Няма такава присъда за това, което е причинил. Надяваме се да бъде задържан, за да може поне малко да си отдъхнем и не само ние, това е малък град, има много хора които са притеснени. Вече месец живеем в Ад", тревожат се близки на жертвата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase