Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Поредният случай на къпещ се турист в Рилските езера възмути туристи на място и хората в социалните мрежи. Жена реши да се разхлади в "Бъбрека", а всяко навлизане в защитените езера нарушава екосистемата му.

"Нямаме подаден своевременно сигнал при нас, за да можем да реагираме веднага. Когато колегите са видели в интернет поста за нарушението, са тръгнали към езерото веднага, но не са открили никой там.

Oще по темата
Затова призоваваме при забелязването на  подобни нарушения да се сигнализира веднага на спешния телефон 112, откъдето прехвърлят сигнала към нас", заяви пред Нова тв директорът на Национален парк "Рила" Красимир Андонов.

Влизането в рилските езера е строго забранено. Нарушителите ги грози глоба до 5000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 9 месеца

В тази държава комунизмът като манталитет никога няма да си отиде! Знаете ли какво е истинско езеро? Идете някъде в Алпите - френските или швейцарските. Това тук са блата и да ме бият няма да се къпя в тях, даже няма да стъпя в Рила!

52

Падаря

преди 9 месеца

Те се къпят чужденци и на другия ден след глобата си ходят ,планинските фишове от парка нямат връзка с базата данни на границата и напускат свободно без да я платят.Най добре да се сложат камери или нъдар със голяма сопа .

51

Пудкин

преди 9 месеца

Са ше ида си натопя муя, да ви се оправи екосистемата....

fallback