Снимка БГНЕС
fallback

Инцидент в психиатрична болница в Раднево по чудо се размина без сериозно пострадали.

За пореден път пациент със зависимости поставя в риск живота на служителите. Ръководителят на отделението за борба със зависимостите Иван Добринов алармира, че персоналът се страхува да работи в такива условия, като през годините са подавали десетки сигнали. В болницата постъпват по спешност пациенти от цялата страна.

„Конкретният проблем е липсата на охрана вече повече от 10 години, което означава, че не можем да гарантираме здравето и живота както на пациенти, така и на персонал в отделението", коментира по Нова тв д-р Иван Добринов, началник на отделение в Държавната психиатрична болница - град Раднево.

„Докараха при нас буйстващ пациент интоксикиран с амфетамин и метамфетамин, криминално проявен, с извършено убийство. Този човек влезе в отделението, съгласи се да остане на доброволно лечение. Вчерта и сутринта нямаше проблем. До момента, в който не започна да заплашва персонала, при което се наложи да извикаме полиция”, разказва още Добринов.

По думите му, след това той отново започнал да буйства, изпочупил цялото отделение и избягал.

„Една детска градина има охрана, а най-голямата психиатрична болница в България няма нито един охранител”, заяви д-р Иван Добринов.

"100-килограмов добре трениран убиец потроши отделението, плю санитаря в лицето, заплаши всички, държа ни доста време блокирани в манипулационната. Временно се успокои при идването на полицията, но малко след това прегази санитарите на входната врата и избяга. Никой от нас няма желание да се жертва за спокойствието на неграмотни администратори. Животът на пациенти и персонал е не по-малко ценен от този, на управляващите. Нашата реакция – подадохме групово заявления за напускане на работа. Естествено, сега ще обвинят нас в некадърност. Системните проблеми ще останат скрити и една работеща структура ще бъде унищожена", написа д-р Добринов във фейсбук.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Флъфи

преди 10 месеца

А това как превръщате хората в развалини зависими от терапиите ви и че истинските убийци сте вие защо не пишете

28

Нема смисъл

преди 10 месеца

да тормозите болните,наемете си охрана или помолете държавата да ви осигури,а до тренираните убийци,никога не знаеш каква гадост ще ти поднесе живота,какъвто и да си.

27

От Спомням си,че/24/

преди 10 месеца

Замениха със звездички абревиатурата н Медицинска академия, не знам защо.

fallback