Снимка: БГНЕС

Общ преглед
На площад "Света Неделя" започна Шествие за семейството в защита на традиционните семейни ценности и за дългосрочна държавна стратегия за справяне с демографската криза.

Лошото време, дъждът и вятърът не отказаха участниците в демонстрацията в подкрепа на традиционното християнско семейство. Много са хората, събрали се на площад "Света Неделя" в центъра на София. Веят се български трибагреници, издигат се плакати.

Шествието затрудни за кратко движението на градския транспорт в центъра на столицата.

Събитието, организирано в социалните мрежи, е наречено от организаторите „Шествие за семейството“, а сред основните му искания е в страната да бъде изготвена и приета стратегия за демографията до 2050 г.

Организаторите настояват всяко правителство да излъчва вицепремиер по демографските политики, за да може темата да стои високо в дневния ред на държавата и обществото.

"Най-простичко казано - демография, вяра и свобода и Демографска стратегия на България до 2050 година, тъй като сме най-бързо изчезващият народ в света официално по данни на ООН, и ясни конституционни гаранции за свободата на изразяване на слово и на идеи, които според нас от другата страна прайдът се бори да ограничи", коментира Кристиян Шкварек, един от организаторите, пред БНР.

Предвижда се шествието да тръгне по бул. "Витошка", да продължи по бул. "Патриарх Евтимий" и да завърши с концерт и семеен празник пред църквата "Свети Седмочисленици".

Освен семейства прави впечатление присъствието на много млади хора, подкрепящи здравите семейни ценности и вярата. В шествието участват и представители на Българската православна църква, която вчера категорично изрази своето неодобрение и несъгласие относно подготвения днес гей парад.

Проявата протича мирно. Полицейското присъствие е засилено. Паралелно с проявата в София днес ще се състои и "София прайд“. Маршрутът обаче се пази в тайна от съображения за сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар