Снимка БГНЕС
fallback

"Областните управители не изпълняват задачи на отделна политическа сила или лице, което ги е назначило. В тази дейност няма място за политически изказвания, освен ако някой областен няма политически амбиции свързани с предстоящите местни избори".

Това каза в началото на днешното заседание на кабинета премиерът Николай Денков, съобщава БГНЕС. В понеделник 27 от 28 областни управители подадоха оставка. Част от тях го направиха с мотива, че имат политически различия с новата власт.

"Днес няма да назначаваме областни управители", каза още премиерът.

Реакцията на институциите този път беше забележително бърза, каза премиерът акад. Николай Денков, коментирайки действията на отговорните институции за преодоляване на последиците от наводненията в района на Берковица.

Oще по темата
"На 12 юни, понеделник, в Северозападна България се изляха проливни валежи, които в област Берковица, в района на село Врачеш, добиха стихийни размери. Близо 70 литра на квадратен метър за няколко часа. Това постави под риск живота, здравето на хората, предизвика сериозни материални разрушения и отнесе пътна настилка. Искам да благодаря на хората, които се отзоваха веднага", посочи Денков, пише БТА.

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха там още вечерта. Цяла нощ работиха. Успоредно с това поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима жива сила, за да може да се възстанови движението, да се разчистят отломките“, припомни премиерът.

Денков благодари и на областния управител на Монтана за действията му при наводненията. Той е сред 27-те, подали оставка.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Анонимен

преди 10 месеца

"Областният управител е териториален едноличен орган на изпълнителната власт в България с обща компетентност. Той е представител на правителството и държавната власт в някой от неговите областни региони. Назначава се от Министерския съвет (не от министър-председателя), като не е мандатен орган т.е. може да бъде сменен във всеки един момент."- Тоест Областният управител е политическа фигура. Денков нещо пак се е объркал.

109

ко

преди 10 месеца

Разбираме, че на правителството му пречат: напусналите областни управители, напусналите зам.министри, президента, бюджета, земното притегляне и т.н.

108

Анонимен

преди 10 месеца

Гледам и какво виждам един безличен хамстер,за 30+ години демокрация,едва ли сме имали такова,невзрачно и безхарактерно човече начело,па било то и накичено с титлата академик с международна популярност?Каквито и окраски да му правите,Колкото и да го въртите в прайм тайма,от пълзящ *** орел не може да докарате!

fallback