Снимка БГНЕС
fallback

Бюджет 2023, както и тези на ДОО и НЗОК се оказват в хладилника. Наложи се служебното правителството да предложи следващ вариант на решение, с който да се гарантират функционирането на обществените системи.

Това заяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Гълъб Донев.

Oще по темата

Вчера правителството подготви и внесе в Народното събрание предложение за удължаване с още 3 месеца на удължения вече веднъж бюджет. С продължението на продължението ще се осигурят плащанията на хората до приемането на нов държавен бюджет. Финансовата сметка на държавата не може повече да стои в изчакване, каза Донев.

Служебното правителство настоява за отговорно отношение по този въпрос от момента на съставяне на 49-ото НС. Да се погрижим за счетоводните записи на държавата, призова той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Мнение

преди 10 месеца

Никакъв Бюджет, докато не се състави Правителство! Никакви чупки в кръста пред интриганта президент.

13

Анонимен

преди 10 месеца

Я, фин.министър прави това, което направи финансовия министър на Иво Прокопиев в Първото правитество на ГЕРБ. "Посегна на Сребърния фонд". Да държиш пари на влог, а в същото време да вземаш заеми с висока лихва!!!! Още ли Боко е окраднал парите на пенсионетите? Или едно и също нещо е лошо и добро в зависимост от извършителя?

12

Кицо кокорков

преди 10 месеца

Чакай и то сега, да го опаковаме маркетингово кафявото, за къде бързаш. Пенсии? А ние? А от къде млрд. Един парад днес?

fallback