Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Отбелязваме един от най-светлите празници в годината. В християнската религия на Великден се чества възкръсението на Исус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан.

Пасха Христова или още Великден е празник на празниците и тържество на тържествата.

Този ден Господ го е сътворил, за да се възрадваме и развеселим в него. Чрез своето славно възкресение Исус Христос е сразил Сатана. Според Новия завет това стопроцентово зло вече е победено. Със слизането Си в ада като победител Господ разруши властта на дявола и неговото царство.

По този начин се изпълнява и Божието обещание към нашите прародители Адам и Ева. Когато били изгонени от рая Бог им обещал, че ще изпрати Месия, който ще смачка главата на змията, т.е. ще унищожи това зло, което е изкусило първите хора. Това е изпълнението на Божието обещаниe.

Седмицата след великия ден се казва Светла седмица, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. Между Великден и Петдесетница хората продължават да се поздравяват с поздрава "Христос Воскресе".

Екипът на Dnes.bg ви пожелава Великденските празници да бъдат изпълнени със здраве, радост и прекрасни моменти заедно с най-близките ви хора. И във всеки дом да има мир и любов!

Христос Воскресе!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 1 година

До оооо иска ти се - "няма ненаказано зло и няма не възнаградено добро.Нямало нищо след смърта хах..." - Да, точно така е. Който не го вижда, не е видял достатъчно или просто не умее да гледа. По грешка ти сложих минус. Не че има значение, от редакцията и без това манипулират +/- според както им изнася. Лъжите, измамните трикове, клеветите, насаждането на вражда и омраза впрочем също се плащат, и то не в евро, а в една по-скъпа валута! Никой не минава метър, арогантността от нищо не предпазва

77

Анонимен

преди 1 година

До Да допълня... 90 - Не знам, ама чувал ли си за шимпанзета, лъвове, мравки и прочие?

76

оооо иска ти се

преди 1 година

Възкръснал ?! А дано ама надали..Гледайте си живота и не се занимавайте с глупости.Никой не възкръсва от умрелите и няма нищо след смъртта!!! Да ама не: няма ненаказано зло и няма не възнаградено добро.Нямало нищо след смърта хах добре добре!само опитвайки се да се замислиш как се е появила вселената от нищо си от материя която експлоадирала в точно в такъв ред че да се поави нещо толкова уникално планети звезди живот дървета цветя вода езера реки .случайност ли?Не мисля!

fallback