Снимка: БГНЕС
fallback

От Министерство на земеделието съобщават, че от днес стартира приемането на документи за подпомагане на земеделските производители. Те могат да кандидатстват за държавна помощ заради войната в Украйна, съобщава БНР.

Oще по темата
По тази мярка има предвиден бюджет в размер на 213 млн. лева. Общо за годината е планирано производителите да бъдат подпомогнати с 426 млн. лева.

Преди началото на пролетната кампания помощта за сектора е 50 на сто, като останалите средства ще бъдат отпуснати по-късно през годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Знаем ги тия схеми

преди 1 година

По онази старата схема на Бойко,дето викаше:''Хайде де,протестирайте за да ви направя южната дъга на околовръстното''.Демек-викайте за да имам повод да отвържа едни пари за усвояване.Винаги уж в името на народа,ама за едни определени джобчета да се напълнят.Ето защо сърнопроизводителите стачкуваха онзи ден.Уж против вноса от Украина,ама за едни пари да вземат.Естествено ще има и за чекмеджето,ГЕРБ не са слизали от местната власт.Тези избори трябва да се платят някак на опразненото чекмедже.

5

Анонимен

преди 1 година

Oт планово селско стопанство скочихме на европланово, в което България е извън плановете. Когато влизаха в ЕС Полша казаха, че ще им трябват поне 15 години за да се преструктурират, но нашите бивши комсомолци (негодни за нищо) като видяха евро заплати и веднага съгласни. В ЕС всичко е окрупнено и селско стопанство от семеен тип без машини си е някаква форма на феодално крепостничество.

4

Анонимен

преди 1 година

От днес шейховете на зърно да се нареждат за помощи ,Путин им унищожи нивите сега и той трябва да си плати защото нашите шейхове им трябват пари за любовници,за яхти за почивки за жената да пазари шопинг в Европата защото шейх *** така живее вие какво разбирате от живот.И малко им че внасят от Украйна трябва да залеят държавата че да им скъсат мръсните,керливи зад,ници.държът на склад и чакате да се вдигне още цената пуми,яри.

fallback