fallback

Вълна от бомбени заплахи затвори множество училища в страната в  понеделник. Каква е процедурата по евакуация на учениците в такава ситуация?

"За щастие, все още не сме получили такъв имейл, надявам се и да не получим. Има процедури, всяко едно училище е разработило свой план по сигурността. Освен директора, има и служител по сигурността, тези процедури трябва да се следват. Там е описано във всяка една различна ситуация, която може да се случи, не само бомбена заплаха, какво трябва да се прави", каза директорът на 127-о СУ "Иван Николаевич Денкоглу" - Александър Лазаров, в студиото на "България сутрин".

Oще по темата
Той поясни, че в тази ситуация трябва да се сигнализира на служителя на МВР, който отговаря за училището.

"Трябва да се сигнализира и на Районното управление по образование, на Районната администрация към СО, и незабавно трябва да се прецени дали трябва да се евакуира училището. Не можем да знаем дали сигналът е истински или не", допълни Лазаров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му всяко едно училище приема дадения сигнал за истински.

"Когато контролните органи дойдат и проверят, може да кажат, че няма нужда учебният процес да бъде преустановяван. Но това не е в нашата компетентност, един директор не може да разбира от всичко. А относно евакуациите - всеки един срок сме задължени да правим такава евакуация - симулация. Трябва възможно най-бързо да излезем от сградата, има механизъм, в който се активира звънец или аудиосистема, която известява, че нещо не е наред", поясни директорът на 127-о СУ "Иван Николаевич Денкоглу".

Попитан каква може да е целта на една такава масирана атака, той отговори: "Може да е свързано с изборите, живеем в такова време, в което всеки иска да провери на какво е способен. Не мисля, че е целенасочено. Видяхме, че става въпрос за конкретни райони - "Слатина", "Изгрев".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 година

Евроатлантиците си мислеха, че могат да се хвалят по медиите, как помагали на Украйна, и да не ядосат руските служби. Затворете си устите и спазвайте военната тайна. Ние не сме САЩ или Великобритания, които могат да се перчат и хвалят всеки ден какво пращат и в какви количества. "Видяла жабата евроатлантик, че подковават американския и британския кон, и тя вдигнала крак."....Молим жабите евроатлантици да не се правят на магарета за подковаване, а мълчаливо да заминат на бойното поле в Украйна.

26

Анонимен

преди 1 година

Кои разполагат със специална техника, която не може да бъде засечена ?

25

В първия свят

преди 1 година

гласуват он лайн. Неандерталците са гласували в пищерите.

fallback