Снимка БГНЕС
Общ преглед
„Ние сме от организацията FMUL - Free misanthropic Unabombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени изцяло. Човешката раса трябва да бъде унищожена. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще се взривят всички ваши училища в Бургас. Пожелавам ви да умрете”.

Това е написано в мейлите, с които е отправена бомбена заплаха срещу десетки училища в София, Бургас и Варна. В различните градове понякога се посочва името на квартала, в който се намират заплашваните школа.

Припомняме, че десетки училища в София, Варна и Бургас бяха опразнени, след като получиха сигнали за поставени бомби по имейла. Над 20 са засегнатите учебни заведения в Бургас. Децата и учителите са евакуирани.

Поне 10 училища са получили сигнали за бомби и в София. Те са основно в районите "Подуяне" и "Красно село". Към обяд бе получен сигнал за бомба и в 119 училище в кв. "Изток". Неговият директор Диян Стаматов публикува мейла в профила си във фейсбук. На снимката се вижда посочен като подател „Егор Синянский“.

Антитерористични части проверяват училищата, като до момента не са открити взривни устройства.

ГДБОП разследва случая с получените заплашителни имейли за поставени бомби в десетки училища у нас. По случая работи отдел "Киберпрестъпност" в главната дирекция. Имейлът с бомбената заплаха е дошъл от чужбина, твърди Националното радио. Текстът е на български, но вероятно е преведен с помощта на интернет преводач. Експертите са проследили адреса на изпращача и е установено, че той не е български.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар