Снимка: БГНЕС
fallback

Състоянието на транспортирания от Охрид до София Християн Пендиков е сериозно, но към момента не е животозастрашаващо, обяви служебният зам.-министър на здравеопазването Александър Златанов.

Той бе на летище София при кацането на правителствения самолет „Фалкон“, който превози Пендиков от Северна Македония до България. Мъжът ще бъде лекуван във Военномедицинска академия.

Oще по темата
Целта бе по най-безопасния начин да бъде настанен във ВМА, да се назначат изследвания и прегледи, за да се започне максимално бързо адекватно лечение. Осигурили сме възможност за настаняване на близките на Християн, за да са близо до него, заяви зам.-министър Златанов.

Това, което знам, е, че има доста травми в областта на главата, счупване на долната челюст, фрактура на мандибулата, нарушение на костната структура на синусите. Най-вероятно ще се наложи оперативна интервенция по отношение на счупената кост и синусите. На този етап състоянието му е сериозно, но не е в графата животозастрашаващо, допълни Александър Златанов, цитиран от БТА.

Както е известно, Християн Пендиков е секретар на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид и стана жертва на побой миналата нощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Чеки

преди 1 година

Абе, я да си делнем с албанците тая т.нар република Македония илу направо да си ги вземат и да си ги оправят ония луди т.нар."македонци" - бой, е..бан и шиптърска музика и след още 45 години сите ке ревнат, че са българе

24

Анонимен

преди 1 година

Следва да бъде пребит македонец дошъл в България да учи, работи, или просто на гости.

23

Анонимен

преди 1 година

До Ментора бай Иван - Бай Иване с един сап и до там си .

fallback