Снимка: Helpbook

Общ преглед
В днешния обзор на сигналите в Helpbook.info ще ви запознаем с няколко сигнала от район „Възраждане“.
Един от тях е озаглавен "София, широк център. Грозна картинка! Тротоар, пешеходна пътека, кал, кофи за боклук на едно място".
Ето какво ни пише нашият потребител: Уважаеми дами и господа, изпращам Ви снимки от място, което е отговорност на СО - район "Възраждане". Снимките сами говорят повече от това, което ще напиша.

Не мога да скрия възмущението си от небрежната работа на общинската администрация в лицето на районния кмет г-жа Савина Савова и подчинените и служители. В случая става дума за сериозно разминаване в работата по тротоарите и пътното платно на бул. "Ал. Стамболийски" в частта му с номер 98. Вижда се как тротоарът е правен на няколко етапа, има разделителна линия от плочки между отсечките и самите плочки са различни. Вижда се също и пълната липса на какъвто и да е синхрон между планировка и реалната ситуация на терен. В жертва на безхаберното планиране и изпълнение са паднали две възрастни и здрави дървета (прилагам снимка от август 2022). За тях вече е късно и предполагам случая ще се замете под килима. Остават няколко въпроса, на които бих искал да получа конкретни отговори:

1. При положение, че в единия край на пешеходната пътека има дънер с кално петно, как се предполага от там да преминават пешеходци, майки с детски колички и инвалиди?
2. Така положеният тротоар, видно от снимката, разкрива няколко вечни кални петна около основите на дърветата. Това така ли ще остане или ще правим ремонт на ремонта?
3. Кофите за боклук най-често не са приятна гледка и същевременно са изпитание за обонянието на преминаващите. Необходимо ли е тяхното място да бъде на пътното платно (където има опасност и от пътен инцидент), непосредствено до преминаващите пешеходци?
4. За сметка на чий бюджет ще бъдат направени нужните корекции?
5. Публично някой ще понесе ли отговорност за това недоразумение?

Моля за Вашето съдействие тази грозна картинка да бъде коригирана и отговорните служители да не постъпват повече така. Благодаря предварително!

Сигнализираха ни за осуетена кражба на медни кабели от строителна площадка  в същия район, но за съжаление въпреки видеозаписа случаят не търпи развитие за залавяне и санкции на виновниците.

Същият потребител ни писа отново с малко по-различна причина: "Прикрепил съм снимки от мястото на инцидента. На тях се вижда ясно отворената шахта, наполовина изтеглени и стърчащи нагоре кабели, разхвърляни материали. В това положение се намира обекта от 11.01.2022 до днес 15.01.2022. Оградите на обекта са съборени в голямата си част. Дори в днешния ден има и паркирани частни автомобили вътре в площадката, която беше валирана, за да бъде асфалтирана в бъдеще. Възмутителното за мен в случая е липсата на контрол от СО – район Възраждане по изпълнението на възложените дейности. Изглежда общината и фирмата изпълнител не се интересуват от вида и размера на нанесените щети. Възможно ли е и някой да използва случая и да планира да „изпише“ по-големи щети от нанесените? Моля, да бъде увеличен контролът по изпълнението", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар