Кадър: bTV

Майката на 12-годишния Александър, който 8 дни беше в неизвестност, не смята, че детето е било отвлечено. Според Радостина Цветанова то се е изгубило и най-вероятно се е разминавало с доброволците. Това сподели тя пред bTV.

"Радвам се, че Александър е жив и здрав. Чувството е неописуемо, все още не съм на себе си – нито физически, нито психически. През цялото време държах връзка с бащата на детето. Той беше първият, който ми се обади, за да ми каже, че Сашко е добре", каза Радостина Цветанова.

Още по темата
Скоро тя ще се върне в България, за да се види с детето си, не са срещали от около две години. Готова е да съдейства на органите на реда, когато те преценят.

"До момента съм имала само един разговор с разследващ полицай от Перник и бях готова да съдействам, но те ми казаха, че няма как разпитът да се проведе официално по този начин. Казаха ми, когато се прибера, да се свържа с органите на реда", разказа майката на Александър.

"Предполагам, че ако беше отвлечен, нещата щяха да са свързани и с обявената награда. Към момента това никой не го вълнува. Единственото ми обяснение е, че това е някакво чудо, защото Сашко е издръжлив", каза развълнуваната майка.

Радостина Цветанова благодари на кмета на Перник, доброволците, институциите и на всички, които са издирвали Сашко. Тя каза още, че вече е била обезверена за това, че детето ѝ ще бъде открито, но все пак не е била изгубила надежда и комуникацията с бащата на сина ѝ ѝ е помогнала.

Радостина Цветанова уточни, че двамата са разведени, а родителските права са присъдени на бившия ѝ съпруг.

Тя допълни, че бащата на Сашко чака детето им да бъде преместено в нормално отделение. "Доколкото знам, Александър го е разпознал и го е прегърнал. Допълнителна информация за състоянието му няма."
 

Коментари Напиши коментар

160

Анонимен

преди 6 месеца

Тая ич да не говори сега, главата ниско долу искам... 8 дена не намери време да се прибере и сама да търси собственото си дете...

159

Анонимен

преди 6 месеца

"Трябваше да изкара армията веднага и да претърсват в редица,а не да се съмняват , че го е убил бащата."___Какво, какво да изкарат? Я пак. Как се изкарва това, дето го няма.

158

Анонимен

преди 6 месеца

"За пореден път хвърлят българите на върбата с този случай... Това дете е било държано някъде. Планът е бил друг и тази история е друга"___Помните ли историята с тригодишния Пепи преди много години, Иван Костов беше премиер тогава.Сашко е имал повече късмет защото Пепи го удушиха и хвърлиха вината на нещастната му майка защото беше с диагноза шизофрения.Иначе същия случай - отвлечено дете и нещо става непредвидено.