Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължаваме с тъй наболялата тема за кучетата, по която получихме многобройни сигнали в платформата на Helpbook.info.

В столичния квартал „Карпузица“ от години има издевателства над кучета и котки. За поредното пребито почти до смърт и осакатено животно ни съобщи и наш потребител. "Пиша във връзка с видеото и разследване от Animal Rescue Sofia за мъчителя на кучета, който е добре познат в квартала си от съседите си като мъчителя на кучета и котки, като често са намирани трупове", пише потребителят ни.

Още по темата

В сигнала са предоставени данни за садиста, който вече е задържан и ще бъде обвинен, като се надяваме на справедлива присъда за деянието му.

Писаха ни за опасни и агресивни кучета в местността „Ален мак“: "На входа на “Природен парк Златни пясъци” до старческия дом (Баба Алено) глутница кучета, около десет, се впускат агресивно срещу хора и домашни любимци. Моля, възможно най-скоро да се вземат необходимите мерки и заедно да осигурим спокойното преминаване по пътя към природния парк на нашите близки, роднини и домашни любимци.

Още на следващия ден получихме официално писмо с уверение от район „Приморски“, Варна, че незабавно са предприети мерки, за което благодарим!

Получихме молба за предприемане на съответни действия и санкциониране на нарушители, които са собственици на кучета и редовно ги пускат да тичат без намордници и каишки в парк в столичния район „Възраждане“. Наред с нашия потребител и ние се надяваме да се окаже законов натиск, за да се прекрати тази практика.

Друг потребител ни е изпратил снимки, които е свалил от социална мрежа, на кучета порода немска овчарка и твърди, че развъждането и продажбата им е незаконна.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.
Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase