Снимка: Bulgaria ON AIR

Видеоклип, на който мъж захвърля пребито куче на улицата, взриви социалните мрежи. За щастие, кучето оцелява. Мъжът е задържан. Оказва се, че от години насилва животни.

Вечерта срещу 24 октомври мъж е забелязан да храни бездомно куче в столичен квартал. Малко след това той взима животното на ръце и го отнася в неизвестна посока. Три часа по-късно мъжът връща кучето на същото място - малтретирано и оставено да умре край пътя.

"Обадиха ни се хора, които бяха намерили куче в безпомощно състояние, което беше изгубило страшно много кръв и беше абсолютно неподвижно. Беше с множество полезни рани, с отоци по крайниците, имаше счупвания, предното му краче също беше счупено и си личеше просто, че животното беше в шок", разказа Пламена Дочева от Animal Rescue.

Animal Rescue прави собствено разследване. Става ясно, че насилникът на животни е Захари Шулев, известен футболен запалянко и заклет левскар. Красимир живее недалеч от къщата на мъжа.

"Погледнах кучето, казах си: "Това човек го е правил", не може да е от удар на кола и каквото и да е било. Това е човешка намеса. Направо беше го унищожил", разказа Красимир.

Оказва се, че не за първи път мъжът малтретира бездомни животни.

Случаят предизвика силен отзвук в социалните мрежи. От СДВР съобщиха за Bulgaria ON AIR, че по случаят вече има задържан и се води досъдебно производство.

В полицейския арест е задържан 37-годишният мъж. Установяването му е осъществено в рамките на незабавно предприетите оперативни действия след появили се публикации в социалните мрежи за проявена жестокост към куче.

В резултат на предприетото активно разследване мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Той е известен на органите на реда - има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво състояние. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Същевременно граждани се събраха на импровизиран протест пред дома на Захари Шулев. Голяма част от тях бяха взели със себе си и домашните си любимци в знак на солидарност с Мечо и настояха мъжа да получи сурово наказание .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase