Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Историята на 61-годишната Руска Белчева, останала без дом, предизвика вълна от съчувствие, а много хора предложиха помощ и подслон.

Жената от няколко месеца живееше под открито небе в Родопите.

Въпреки студеното време Руска Белчева продължава да е на нивата в кърджалийското село Гняздово. Там остава и цялата ѝ покъщнина.

"Аз се моля за жителство, не се моля за пари", категорична бе тя.

Oще по темата


След излъчването на репортажа за нея с Bulgaria ON AIR се свързаха много хора, готови да помогнат. Един от тях е отец Николай от църквата "Свети Николай Мирликийски Чудотворец" в столичния квартал "Враждебна".

"Kато християнин, като свещеник, като човек с жалостиво сърце, реших да взема участие в намиране на изход от нейната ситуация. Взех съгласието на църковното настоятелство тази жена да я приемем тук в квартал "Враждебна" в една от двете църковни къщи. От каквото има нужда, ще ѝ се помогне", коментира той.  

Въпреки протегнатата ръка за помощ Руска засега отказва да напусне Гняздово. Тя настоява да остане да живее на полето и казва, че се нуждае само от фургон, в който да се подслони през зимата. А отец Николай ще продължи да се моли за спасението на жената и на всички изпаднали в трудна ситуация като нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Алекс

преди 1 година

Никой не е длъжен да осигурява жилище на здрава жена в работоспособна възраст.Щом и харесва да живее на полето, да го прави.

14

Илинден

преди 1 година

Съгласен съм с Константинов.

13

Дали някой изясни:

преди 1 година

Жената дали знае, че жителство както през социализма, вече няма?

fallback