Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на акад. Антон Дончев по повод кончината на големия български писател и общественик.

Oще по темата
Магьосник на словото, рицар на книгата, пазител на мъдростта - академик Дончев присъстваше в нашия свят със собствената светлина на ерудит, писател и общественик. Това посочва президентът Румен Радев в съболезнователен адрес до семейството и близките на академик Антон Дончев по повод кончината на големия български писател.
 
Държавният глава отбелязва, че Антон Дончев е роден в Царство България, живял е в епохите на авторитаризма и демокрацията, но остава верен на себе си, възпявайки величието на българския дух, проповядвайки непобедимостта на вярата във времето.
 
„Отечеството ни се разделя със светла личност, чийто поетичен свят е пример за постоянство в отстояването на духовните устои на българщината. Личните ни срещи и оказаното ми доверие от негова страна ще бъдат вдъхновяващ аргумент да продължа да защитавам достойнството на България“, посочва още държавният глава в съболезнователния си адрес, съобщиха от прессекретариата му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Радев,

преди 1 година

РАЗДЕЛЕНИЕТОсе прояви след насъскването от Ваша страна с вдигнат юмрук!И започна ЦАПАНЕТО на красива София с яйца, домати, КЪРТЕНЕТО на ЖЪЛТИТЕ павета..И ВИЕ Гледахте НЕВЪЗМУТИМ...РОДИ СЕ омраза и БЕЗЗАКОНИЕ...а сега ?

19

жалка история

преди 1 година

Бая книжки е написал,но не струват!След "Време разделно",което направо ме разби,потърсих и други негови книги!И пак бях шокиран,но с обратен знак!Нищо общо помежду им!Приличаха на домашно упражнение на ученик от вечерна гимназия!ТОГАВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ УСЪМНИХ!Нещо не беше наред!След това разбрах за какво всъщност става дума!

18

Анонимен

преди 1 година

Бог да го прости човека, мир на праха му, ама все пак...написал един роман и после цял живот леж на лаврите. Не можем да го упрекнем, че е бил много продуктивен.

fallback