Снимка: БГНЕС
fallback

Започва изплащането на преизчислените от 1 октомври пенсии.

Oще по темата
То ще се извършва по нормалния график - от 7-о до 20-о число.

След преизчисленията на пенсиите за трудова дейност и различните добавки към тях от 1 октомври, увеличение на сумите получават 894 249 пенсионери.

При хората с увеличение средният размер на сумата за изплащане от 813,84 лв. нараства на 937,55 лв., което е увеличение средно с около 120 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 година

Какво се промени сега? Основното е, че се опитаха безболезнено да върнат базовите принципи на пенсионната ни система, силно нарушени през последните шест години. Леко увеличиха индексацията по видоизмененото швейцарско правило. Махнаха тези 1,35% тежест за годините стаж на всички и върнаха според годината на пенсиониране, което води до по-ниски изчислени пенсии за повече от половината пенсионери. Затова приеха да не се намаляват вече дадени пенсии.

27

Обективен

преди 1 година

Няма богат пенсионер заради пенсията. Даже и тези 1000 човека на тавана от 3400 лева не са богати заради пенсията си. Тук много хора бъркат за това кои пенсии са увеличени. Увеличени са пенсиите на 894 хиляди пенсионери пенсионирали се преди повечко години. На хората на тавана изчислените пенсии им са даже намалени, но повечето поне ще получат пълния размер на пенсията си, а на 1000 човека ще им крадат по-малко от пенсията.

26

По-лесно ще е

преди 1 година

ако се премахне пенсионната система. И всеки да си се грижи сам за старините си. Така няма да има недоволнии изобщо.

fallback