Снимка: Helpbook

Кучешкият проблем е отново на дневен ред в днешния обзор от Helpbook.info, тъй като постъпиха не малко сигнали по този повод през изминалите дни. Бездомни и домашни кучета тормозят гражданите из цялата страна. Ето какво пише наш потребител от град Варна:

Уважаеми г-н кмете, подавам сигнал за бездомни и агресивни кучета в кв. Ален Мак, гр. Варна. Намират се в района на входа към природен парк "Златни пясъци", в близост до общинския дом за временно настаняване на стари и бездомни хора. Става въпрос за агресивна глутница от 7-8 кучета, които нападат всеки човек с домашен любимец - куче, както и хора без такива. Също така нападат и домашните кучета на хората, които живеят в района. Много често посреднощ се чуват силни звуци от боеве между тях и други кучета в региона (също безстопанствени, но не глутница, а двойки или единични). Моля да се предприемат действия спрямо тези агресивни кучета!", завършва сигналът.

В друг сигнал се твърди, че в столична складова база се отглеждат агресивни кучета, като поне две от тях не са вързани, излизат свободно на улицата и се спускат към преминаващи хора и велосипедисти. Неколкократно е казвано на охранителите да вържат кучетата, без никакъв резултат по въпроса. Молбата е за предприемане на мерки и ответна информация по въпроса.

В район „Красно село“ недобросъвестни собственици на кучета редовно ги пускат на детска площадка без каишки и намордници. Нашият потребител твърди, че някои от тях са агресивни и нападат други кучета, които са на повод както е редно. Редовно стряскат играещите деца и е само въпрос на време да се стигне до неприятен инцидент, според автора на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase