Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Когато има социално напрежение в страната, начин за решаване на проблемите е масата за преговори. Протестите осъществяват натиск за приемане на едно или друго решение. Писмата до работодателите са първоначалната стъпка, която всеки служител има право да изпрати на своя работодател. В процеса на преговори ще се видят всички възможности, коментира пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ, във връзка с продължаващите протести, организирани от синдиката.

Oще по темата
И подчерта, че личната инфлация на всеки от работещите е около 50%.

"Неизбежно е вдигането на доходите във всяка една сфера", смята той.

Капитанов заяви, че исканията се поставят и пред сега действащото правителство, и по време на срещи между представители на КНСБ и представители на партии, които ще участват на изборите.

"Търсим общо съгласие и се надяваме повечето партии да припознаят сериозните проблеми, които КНСБ поставя", посочи той.

По думите му няма сектор без социално напрежение в него.

"Хората обедняват с всеки един ден, ако този процес не се овладее, социалното напрежение ще се превърне в бомба", отсече Капитанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 28, 29 : Този сценарий, който описвате не е много вероятен. Имам резервни варианти. Знам че много ви се иска хора като мен да броят стотинките, но просто няма как да стане. Като дойде време ще измисля нещо друго. Няма да е нито първото, нито последното блато, от което съм изплувал.

27

Анонимен

преди 1 година

29 - ще продължиш да си взимаш голямата заплатка (разбирам, че това да трупаш виртуални пари е най-голямото щастие в живота ти), само ако успееш да оцелееш от събитията, които в момента се задават. Така че не бързай да се радваш. Може да използваш малко от ресурсите си да си купиш противоядрена екипировка или поне противогаз.

26

До 27

преди 1 година

Аз разбирам, че си отличник в технологичната част, но производителите, които ти търсят услугите са много чувствителни на тема печалба. Когато крайния продукт, през 3-4 търговеца и производителя, трябва да се изкупи от оръфляците, защото това е основната цел на всеки производител, мениджър и собственик - да продаде продукт, а те завалиите нямат и долар в джоба, защото лихвите са станали по 20-25% в кредитните им карти, тогава обратно по веригата, няма кой да ти плати на теб за твоя продукт.

fallback