"Това, което хората искат да кажат, трябва да бъде чуто точно преди изборите. Политиците, които се опитват да вземат властта, е най-добре да се вслушат в бизнеса и синдикатите, които опитват да канализират това, което хората искат да кажат. 88% от лидерите по-места, които попитахме, формулират като основен проблем цените, инфлацията и доходите. Инфлацията наближава вече 18% и ако не бяха фирмите да увеличат доходите, хората вече щяха да са извън възможността да покриват разходите си", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Опорни хора".

По думите му към средата на годината по официални данни заплатите в сектор "Индустрия" са увеличени с над 17%, добавени са 280 лв., а в сектор "Услуги" към 15%.

"Трябва да бъдат елиминирани всички бонуси на хората, които не им трябват. Това, което направи бившето правителство беше безсмислено. С тези 25 ст. за горивата, с намаляването на ДДС на всички стоки и услуги", посочи президентът на КНСБ пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че трябва да разберем, че бедна държава не може да дава на всички, ако искаме да бъде ефективна помощта, тя трябва да бъде целенасочена, за да бъде достатъчна.

"Най-важното нещо в момента е да можем да запазим работните места. Бизнесът да може да получи тези компенсации, които са му необходими, за да не уволнява хората", каза Димитров.

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 месеца

Всички са маскари много удобно приляга на тия дето управляват държавата повече от 30 години, за това по-добре гласувайте. Не всички са маскари.

29

Анонимен

преди 4 месеца

Всеки политик, си е хванал правилните хора, и ги слуша!

28

Анонимен

преди 4 месеца

Ще ме чуят,когато след изборите се окажат изненадани от изборните резултати и ниският брой избиратели пред машините! ПО - силен и звучен шамар няма да са получавали досега!