Снимка: архив, БГНЕС
fallback

България трябва да преговаря с Турция за ограничаване на мигрантския натиск по границата. Това казаха кметовете на погранични общини и села в южната част на българо-турската граница, предаде БНР. През последните 3 месеца се наблюдава пик на бежанската вълна според административния ръководител на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Oще по темата
Огромен е мигрантският натиск по границата ни с Турция, казаха кметският наместник на граничното село Богданово и кметът на граничната община Малко Търново Райко Георгиев и Илиян Янчев.

"Натискът е огромен и денонощен. Особено вечер из гората е като панаир. Влизат не само в Богданово, а във всички села, без отреагиране от отсрещната страна, от комшиите. Пускат ги и изобщо не се занимават с тях. За Турция говоря", обясни Райко Георгиев.

"Наистина има някакъв пик на по-големи групи, които минават през границата и си мисля, че докато не седнат пак на някакви разговори със съседната нам държава Турция да разговарят и да подпишат някакво споразумение, проблемът ще продължава", каза Илиян Янчев.

43-ма каналджии са задържани за последните три месеца в Бургаска област, заяви районният прокурор на Бургас Мария Маркова.

"Ежеседмично имаме минимум по 3-4 групи, които преминават през територията на страната. Респективно също са задържани от органите на "Гранична полиция" или на МВР-Бургас. За периода юни, юли и август имаме 47 образувани досъдебни производства по съставите на пресътление по 281", каза Маркова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 1 година

Предизборни статии! Същото си е. Кметовете участват в всичко квото им се каже. Щъкат секви, но нали не са руси, щото те са опасните. Споко тез ще ни донесат и газ, и пари и разбират от све.

74

Боко с кюлчетата

преди 1 година

При Мутрата от Банкя бежанците се товариха направо в бусове от негови хора и заминаваха директно за границата с Сърбия, а сега не се знае в кои Чекмеджета трябва да се сложат Пачките !!!

73

Анонимен

преди 1 година

Частната инициатива и пазара може да регулира нещата....Доброволци с правомощия да респектират, глобяват и експулсират незабавно и без излишни административни дейности. Глобите от нарушителите - ДМС за тях на място.Пазара трябва да регулира нещата.

fallback