Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на отбраната увеличава помощта, която Българската армия оказва на МВР по охрана на държавната граница във връзка с увеличения миграционен натиск по българо-турската граница и предстоящите избори, съобщават от военното министерство.

Oще по темата
В охраната ще участват военнослужещи, транспортна техника и безпилотни летателни апарати.

В последователни срещи, последната от които днес, конкретните параметри на допълнителната помощ бяха договорени между Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи, с участието на Главна дирекция „Гранична полиция“.

От 27 август 2022 г. Сухопътните войски ще увеличат поетапно участието си с повече от 300 военнослужещи с необходимата транспортна техника с повишена проходимост.

Военнослужещите ще продължат да провеждат съвместни патрули със служители на ГД „Гранична полиция“.

В изпълнение на мисията на въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“ от 1 ноември 2021 г. военнослужещи от състава на Сухопътните войски всекидневно оказват съдействие на органите на МВР за охрана на държавната граница, припомнят от военното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Барон Мюнхаузен

преди 1 година

До РедникаЕй ***,немаш акъл за две стотинки!Никой няма да ни напада,но *** са много и се крият като партизани е гората!Недостигат граничните полицаи,затова се иска подкрепа от армията!!

31

ДПС, герб, итн-мафия

преди 1 година

Натискът на границата се засили след посещението на карадайъ при Ердоган. Турция, Родината майка на ДПС И Карадайъ дава рамо на герб и ДПС за спечелване на изборите, като създава и емигрантска криза. Тия две партии са истинските национални предатели, които в името на властта и парите , които идват с нея, са готови да унищожат каквото е останало след тях от държавата ни. Проклети да сте, бок лъжи нещастни.

30

Редник

преди 1 година

Генералите и армията не искат да ходят на война. Просто защото първите са страхливи кариеристи, а другите просто ги е страх. Те са си избирали професиите според облагите. Всяко нещо обаче, си има и обратна страна. Армия по границите. Коя държава ще ни напада.

fallback