Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите (КЗП) се оплака от политически натиск от страна на Министерство на икономиката и индустрията (МИИ). Целта била да се дискредитира предишното управление и да се изведат  политически дивиденти.

В комисията е постъпил сигнал от служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, в който се твърди, че КЗП няма компетенциите да направи разследване за продажбата на райски газ, нито за следенето на цените. Поискана е и проверка на работата на Комисията, съобщи председателят Иван Френкев на пресконференция.

Още по темата

След приемането на промените в закона за райския газ отговорност не носим ние, а здравното министерство – то прави проверките в нощните заведения за продажбата и употребата на райски газ, уточни председателят.

345 броя проверки са извършени от комисията за продажбата на райски газ във всички места, като най-много проверки са били извършени в хранителни магазини и в нощни заведения. В хода на разследването са установили 12 продажби в магазините, като са взети и 15 проби.

КЗП съобщи, че оттук нататък, ако комисията установи нарушение в законодателството, ще сигнализира Министерството на здравеопазването, тъй като то е отговорно за контрола по продажбата на райския газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase