Кадър: БНТ

Лекари от спешния център в Казанлък са били подложени на обиди и подигравки от страна на пациентка, постъпила в спешното отделение с паник атака.

Още по темата
"Тя постъпи на 6 август с неин близък, който обясни, че техен близък е претърпял катастрофа и госпожата е с паник атака. Тя дойде не по каналния ред, а директно на вратата. Приехме я заради състоянието ѝ, прегледахме я, овладяхме паник атаката и накрая се оказахме виновни, че ѝ оказахме помощ. Тя твърдеше, че не е прегледана, че сме подхождали към нея със сарказъм. Започна с обиди, нападки и епитети. В продължение на три часа целият екип бе подложен на вербална агресия", обясни пред БНТ д-р Садет Нури, която е преглеждала пациентката.

Когато се опитали да я преместят на кушетка, за да се успокои, жената съобщила, че има диагноза ДЦП и 100% инвалидност и заявила, че с нея се отнасяли като към животно.

Д-р Нури е категорична, че екипът се е отнесъл с нужното уважение и по никакъв начин не е дискриминирал пациентката.

Случката стана повод д-р Садет Нури да напише емоционален пост в социалните мрежи, в който заявява, че се срамува, че е лекар.

"Срам ме е, защото аз съм родена в България, родината ми е тук, шест години съм учила медицина, 10 години имам стаж в Спешно отделение. Унизително е за един лекар да го нападат по този начин. Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня", обясни лекарката.

По думите на колегите ѝ посегателствата от страна на пациенти са ежечасови - не само в Казанлък, но и в цялата страна. Призовават хората да правят разлика между спешна и неотложна медицинска помощ

 

Коментари Напиши коментар

38

Веселин

преди 5 месеца

Лол в Казанлък лекари и сестри никога е нямало . При положение че ги няма как са се убедили ....Познавах 3ма които влезнаха и не излезнаха от болницата 1 жена на 30 с главоболие и си отиде 2 от кашлица 25години мъж И още един на 40 след корен болки в кръста и си замина И да умирам не влизам там където не разбират но са с претенции и със съмочуствие а и отношението и хигиената са под всякаква критика . Поне ако си платиш може поне отношение да има

37

Анонимен

преди 5 месеца

Нашенецът изпростя много в поведението си. Кой ще те лекува бе българино!!! Не ме гледай умно българино(както казваше Жорж)!!!

36

Реалист

преди 5 месеца

A защо никога в подобни случаи не се дава думата и на "нападателя"? Нито един път до сега. Какво се прикрива тука?