Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Лятото е лесно, може да се цопнеш в махленската баня, но какво правим зимата с топлото? И експертите нямат конкретен отговор на този въпрос. Но би трябвало да си дадем сметка какво се случва с отечеството ни, със самите нас, с това какво да очакваме. Ние, разказвачите на истории, не правим прогнози за разлика от професионалните анализатори. Това каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България е въвлечена във война.

"Това е видно и е против волята на българския народ. И то в много сложна комбинация от войни сме въвлечени. Изнасянето на оръжие и на инструменти на смъртта е въвличане във война. Не оръжието, а политиците, които вземат решение за него, убиват. В другия смисъл въоръжаването има превантивен характер. Лошото е, когато започнем да се гърмим", допълни Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него сме въвлечени в информационно пропагандна война.

"На кого да вярваме и на какво да вярваме вече? Въвлечени сме в хибридна война, която засяга абсолютно всичко по отношение на здравето, психиката, самочувствието на хората. Свикнахме да хвърляме всичко като вина върху нашите родни политици. Това е и така, но в същото време ние сме въвлечени по волята на вече очертаващите се друг команден център, защото цяла Европа участва в тази война", категоричен е писателят.

Недков смята, че съдбата на Европа се управлява от Брюксел.

"Получаваме нареждане колко пъти да се къпем, колко и как да се топлим. Всичко това се разминава с основни принципи, най-вече на демокрацията. Либерализмът излезе в историческа пауза. Нека не се изненадваме от ситуацията на политическия ландшафт. Стигнах до извода, че политическите партии се страхуват да отидат на избори. Колкото повече избори - толкова повече демокрация. Те не си дават сметка, че тази драма е настъпила в резултат на техните действия или бездействия", категоричен е той.

И подчерта, че политиката не е професия, а е служба: "Провалът беше предсказуем, случи си. Но техният провал е много полезен. Ще видим доколко ще си направят изводите. Ефектът с третия мандат беше бутафорен. Хората се събуждат и не знаят утре какво ще решат политиците, камо ли да си планира бизнеса."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

До Щерю Стрина Ниновица (може и баба Корни) е изпратила своите слуги от НС на БСП да я оправдават пред електората. Днес едно бабе в напреднала възраст - Мис Атанасова я защитава в днес.бг. Само че активната дейност на Нинова последната седмица беше в интерес на САЩ, а не на славянска Русия, чиито над 600 паметници на признателност като освобители стоят вече 143 години по полята на БГ. Забележете: на тях пише император Александър II, а не USA President Bidon. Не се е досетил Киро да ги събори.

17

Паню Баирски

преди 1 година

Недков по-добре да си гледа книгите и да не се бърка там, където не му е работа.

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 20 Брей, хората на Копейкин сте станали много "дискретни". Едвам познах за кои руски слуги говориш. Не се притеснявай, за колкото са си платили, толкова гласове ще получат. Радев и машинките на Мадуро ще помогнат.

fallback