Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
В платформата на Helpbook.info пристигна стряскащ сигнал, който гласи: "При косене на тревните площи в квартал Младост 1 А са убити два таралежа и труповете им са оставени на място, непосредствено до детска площадка.

Надявам се да бъдат своевременно отстранени, тъй като освен недопустимо от гледна точка на хигиена, това води до травматични преживявания за децата. Надявам се също в бъдеще да бъдат взети мерки, за да не бъдат наранявани при тази дейност животни".

За пореден път ни сигнализираха за безотговорни стопани на кучета, които редовно пускат домашните си любимци да тичат на обществени места, този път в столичния парк Заимов: "Паркът е буквално превзет от кучета без повод. Голяма част от тях са огромни. Вече ме е страх да пускам децата си свободно...те ли трябва да са на количка или кучетата на повод? Навсякъде е пълно с кучешки изпражнения. Кучетата тичат, търкалят се, бият се или си играят абсолютно навсякъде без повод. Децата ми са на 1.5 и 3.5 г и повечето кучета са по-високи от тях. Кучетата тичат в пясъчниците по детските площадки, докато съвсем малки деца играят вътре. Вече редовно се виждат и кучета във фонтаните. Неведнъж съм подавала сигнал към callsofia, отговорът е стандартен и абсурден. Вчера за пореден път ми отговориха, че били направени 16 проверки, 90 собстеници проверени и 5 били в нарушение. Това е смешно. В парка, който е пълен с кучета, много рядко се вижда куче на повод и то обикновено е дребна порода. Инцидент ли е необходимо да стане? Между другото охраната и камерите за какво по-точно служат, че не могат да се използват срещу тези нарушения?", пита авторът на сигнала.

Неприятности с кучета имат и във Варна. Глутница от огромни кучета гонят и нападат преминаващите в близост до бензиностанция в града. Нашият потребител пита кога този проблем ще има решение.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

Паркът е за всички и най вече за кучета

34

Анонимен

преди 1 година

То да е само Заимов. Всички паркове в столицата са кучешки тоалетни, а децата там около площадката и да не се мърдат много много извън нея. Трябват яки глоби, защото е очевадно че на съвестта на кучкарите не може да се разчита.

33

Анонимен

преди 1 година

Редовно виждам изхвърлени памперси и как парка се ползва за тоалетна от деца.

fallback