Снимка: БГНЕС
fallback

Украинските бежанци, които са настанени във временния център в Елхово, сигнализираха, че има проблем с храната за децата и водата.

Някои се оплакаха, че са на студено и гладуват и организацията не е добра. Други заявиха, че искат да са в стаи с прозорци и не ги интересува луксът или морето.

Бежанците са категорични, че нямат нужда от лукс, но да има храна, топла вода и прозорци. И няма проблем и сами могат да измият местата, където ще ги настанят.

550 украински бежанци бяха приети във временния лагер за 72 часа.

Мариана Тошева от Агенцията за бежанците обясни, че има вариант и БДЖ отново да се включи при разселване на бежанците.

„Тук е буферна зона и не е желателно повече от 72 часа да са хората по обективни обстоятелства. Снощи на една от възрастните жени й е прилошало и е дошла и линейка. Диабетно болни има,  семейство слепи хора, така че това. В 8 ч. ще има закуска след това Българският червен кръст ще донесе пакетът храна за деня“, каза тя пред bTV.

Предвижда се от буферния център да тръгнат бежанци към базите, но не се знае колко ще са.

Майки казаха, че някои от децата са си легнали гладни. А от закуската, която дойде към 9 часа, бежанците не бяха доволни. Те споделиха, че няма чай и вода, а само сух хляб, което не е добре за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

Анонимен

преди 2 години

3 месеца в Парламента се разправят дали да дигнат минималната работна заплата с 50 лв.на хората които работят по цял ден ,тези ще ги хрантутим.Едно 4 члено укро семейство ни струва на месец 4800 лв и това е без мед.помощ и лекарствата! Да си заминават

127

Анонимен

преди 2 години

Гадове марш на Украйна

126

Анонимен

преди 2 години

Предлагам да им се дадат продукти и те сами да си готвят.Всяка кухня си има специфика.

fallback