Снимка: БГНЕС

Нека Курбан байрам да донесе мир и разбирателство на всички, заявява председателят на ДПС Делян Пеевски по повод празника на мюсюлманите в съобщение, разпространено от пресцентъра на ДПС.

"Скъпи братя и сестри мюсюлмани, обръщам се към вас в благословените дни на светлия празник Курбан байрам. Честитя ви този голям празник и ви желая здраве, благодат и просперитет във всички начинания. В тези дни, които символизират помирението и опрощението, желая мир и разбирателство на всички вас и вашите семейства.

Изразявам своята искрена благодарност за това, че заедно успяхме да постигнем много добри резултати на току що отминалите избори и вярвам, че заедно ще успеем да работим за постигането на по-добър и по-сигурен живот за хората в България. Честит Курбан байрам!", допълва Пеевски.

Мюсюлманският празник Курбан байрам тази година се отбелязва между 16-19 юни, празнува се в продължение на четири дни. В първия празничен ден се отслужва традиционната молитва, наречена “байрам намаз”, в която участват само мъже, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase