Снимка: Pixabay
fallback

Възможността хора без здравни осигуровки да ползват здравни права като осигурени е много лош и демотивиращ сигнал за обществото. Това се посочва в позиция на пациентски организации "Заедно с теб", предава БТА.

Подобна стъпка към изравняване на осигурителните права на плащащи и неплащащи здравни осигуровки ще има крайно негативен ефект върху здравното осигуряване като процес в България. Първата стъпка в посока бременни жени е възможно да е причина за лавинно нарастващи групи от граждани, които да бъдат освободени от задължението за здравно осигуряване, смятат от организациите.

Преди дни, по време на междуинституционална работна среща в Народното събрание, експерти и представители на неправителствени организации предложиха еднакъв брой прегледи по време на бременност за осигурени и неосигурени жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Джонсън

преди 1 година

Тарикатите, който не се осигуряват имат много повече доходи от тези който се осигуряват. Те подкупват Мутри НАП, а гонят балъците. НАП са гадове и ***

30

Анонимен

преди 1 година

Бременността и раждането трябва да се поеме от държавата. Без значение дали си осигурен или не си.

29

Справедливост

преди 1 година

В България само балъците се осигуряват, защото държавата ни е разграден двор. Накрая тези, които цял живот са яли и пили, вместо да се осигуряват най много плачат. И Държавата раздава чуждите пари. Защото и пенсионните и здравните осигуровки са на хората, а не нейни. Някой ще каже ама те не стигат.Да не стигат, защото се раздават и на хора без осигурителен принос.

fallback