Снимка: БГНЕС

Лавина от коментари – къде шеговити, къде сериозни- предизвика призивът на премиера Петков към българите да дарят по една заплата за оръжия за Украйна.

“Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, посочва министър-председателят в дните около Великден.

Още по темата
Готов ли е българинът да дари по една заплата за Украйна? Dnes.bg реши да попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която гласуваха 4969 души.

Цели 38% от анкетираните отговарят, че категорично нямат никакво намерение да даряват парични средства за Украйна. Други 31% определят идеята на Кирил Петков като глупост и популизъм.

Едва 8% от анкетираните посочват категорично, че трябва да помогнем финансово на Украйна за закупуването на оръжия и боеприпаси.

18% от анкетираните посочват, че биха дарили пари, ако е за спасяване на живот, но не и за закупуване на оръжия. Последните 5% от анкетираните смятат, че това е въпрос, който трябва да се реши на държавно ниво и не е редно премиерът да заема лична позиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase