Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Заради почивните дни около Гергьовден, майските пенсии ще бъдат изплащани от 9-о число.

Изплащането на пенсиите за месец май ще се извършва между 9-о и 20-о число на месеца. А от 3 май още 7000 души ще получат ваксинационна добавка.

Допълнителна сума от 75 лв. се изплаща еднократно на правоимащите лица, независимо от вида и размера на пенсията им или от тяхната възраст. Тя не е част от пенсионното плащане. Платежните сметки в банките и другите платежни институции на правоимащите, които получават пенсията си по банков път, ще бъдат заредени на 3 май, отбелязват от НОИ.

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък). Едновременно с тях отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 9 май 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Оставка! Това е подигравка с пенсионерите! За Гергьовден ще сме на пост и молитва.

13

Правилата

преди 2 години

По правилата пенсиите в пощите се изплащат в работните дни от 7-ми до 20-ти на месеца. Правилата са спазени, а има недоволни, че правилата се спазват. По правилата пенсиите по банков път се превеждат с дата първия работен ден от 7-ми нататък. Правилата са спазени, но и тук има недоволни, че правилата се спазват

12

Анонимен

преди 2 години

незнам ама пощите не работат, една обратна разписка неможе да пусне човек, и това вече 2 седмици, немали били компютри? незнам ама това е безобразие институция със 140 годишна история и неможе да пратиш една обратна разписка, пращат те да ходиш в офис на ЕКОНТ, а там обратната разписка 11 лв. луда работа, просто нема текава държава, министъра на пощите да е собственик на конкурентна куриерска фирма

fallback