Снимка: БГНЕС
fallback

Българската Социалистическа Партия иска връщане на хибридното гласуване с възможност за машинно гласуване и с хартиена бюлетина, за да върне доверието на избирателите. Трябва да върнем желанието на хората да гласуват, коментира за News.bg депутатът от БСП Иван Петков.

Според него голяма част от актива на левицата не е отишъл да гласува на последните два избора заради притеснение от машините. Желанието на хората да гласуват се намали с въвеждането на машинно гласуване, каза Иван Петков. Затова и червената партия смята да се върне стария начин на гласуване.

Oще по темата
Темата ще бъде поставена на коалиционен съвет.

Иван Петков е убеден, че проблем с вота няма да има, защото членовете на секционните комисии ще са съставени в голямата си степен от представители на настоящата власт. Петков уверява, че на следващите избори за местна власт няма да има купени секции и фалшив вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

баба мара

преди 2 години

не машините са причина за резултата на бсп а нежеланието на нинова да подадеоставка и да остави смешната партия да се съвземе колко пъти я подава и следтова оттегля ами пажовете зад гърба такава отвратителна картинка нищо нямада спаси положението оставка

43

гласоподавател

преди 2 години

Проблема не е в машиннто гауване, че хората не могат да се оправят, а в това, че н вярват в истиноста на вота. Разговарял съм с много хора които се отказаха да гласуват машинно и споделят ,че нямат доверие с думите - те си правят каквото искат с тези машини, същото като машините за залози едно врме !

42

Анонимен

преди 2 години

Партиите, които искат връщане на хартиените бюлетини са ДПС и БСП, партиите с най-неграмотните избиратели, Тея неграмотни хора, пречат на развитието на България.

fallback