Снимка: БГНЕС
fallback

Спецпрокуратурата излезе с позиция за заплахите срещу магистрат, които бяха обявени днес.

Oще по темата
Ръководството на Специализираната прокуратура изразява своите притеснения за живота и независимостта на прокурорите, работещи в институцията, във връзка със зачестилите заплахи срещу тях, се казва в позицията, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Заплахите са свързани с изпълняване на служебните им задължения по привличане към отговорност на лицата, които са извършили престъпления, и поддържане на обвинението по наказателни дела.

Изразяваме надеждата си, че държавните институции в лицето на Министерството на правосъдието и на Министерството на вътрешните работи ще предприемат бързи и адекватни мерки по организиране на защита на живота, здравето и независимостта на българските магистрати, които са призвани ежедневно да се борят за справедливостта, се казва още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

Аз разполагам с доказателства за злоупотреба със законодателната власт от магистратиМога да ги предоставя в случай на желание за разследване от медий,разследващи журналисти,като заставам с името си зад тях.Моля в случай на добра воля, да се помогне за преодоляването на корупцията в Съдебната власт да се даде адрес за предоставянето им като сигнал в медия или дори в Държавен орган.Може да пише тук,като посочи адес за сигнали до електронна медия или редакция на вестник,разследващ журналист.

11

Анонимен

преди 2 години

Каквато и реформа да се направи вСъдебната система не се ли промени ЗСВ,в часта за отговорностга и да се запише,че всеки магистрат е отговорен лично и финансово,когато от негов Акт е произлязла щета за Държавата или за гражданин,като се докаже че са нарушени двата основни закона в Правото.В Материален или Процесуален аспект с последващ делата контрол.А чрез законодателството се премахне субективизмът и се води строг контрол за прилагането стриктно на закона.Въведе се и частна жалба до КС.

10

Анонимен

преди 2 години

Ами ако си вършихте работата както трябва, такива дето заплашват трябваше да са в затвора отдавна!!!!!Сега ми се саполивите!!!

fallback