fallback

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война - нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир", коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "Опорни хора".

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин - дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия - не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

"Китай заема позиция, която е печеливша - когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия - тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай", каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

"Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане - за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  - ще допуснем огромна грешка", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

237

вови

преди 2 години

До Долу Русия много си примитивен

236

Анонимен

преди 2 години

Леле, защо са ни толкова некадърни управляващите. И защо толкова лентяи се правят на държавна администрация.

235

Бг

преди 2 години

ОТ ЛЯТОТО НОВА РЕКОЛТА :ОЛИО- 8 ЛЕВА,ХЛЯБ 650ГР.-2.50 ЛЕВА,СИРЕНЕ-20 ЛВ.КИЛОТО,КРАДТАВИЦИ-8 ЛЕВА,ДОМАТИ- 5 ЛЕВА-ТУРСКИ,- ТОВА Е ПРОМЯНАТА НА РАДЕВ.

fallback