Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Кирил Петков пристигна днес във Версай за двудневната среща на върха на ЕС. Той бе посрещнат от президента на Франция Еманюел Макрон.

В първия ден от преговорите фокусът ще бъде върху укрепването на ЕС срещу икономическото и хуманитарното влияние на войната в Украйна и как да се намали зависимостта на блока на 27-те от руските енергийни доставки, отбелязват световните агенции.

Посоката е за хората, които бягат от войната и ако може да поемем някакъв грантов механизъм. Българските интереси за мен са приоритет, заяви Петков.

Мястото на Украйна е в ЕС, въпросът е кога. Колкото повече сме увеличили ЕС на изток, толкова по-голяма е безопасността за нашата страна, защото така ние няма вече да сме гранична страна и се увеличава нашата сигурност, каза още българският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

Интересно

преди 2 години

какъв му е рейтинга, дали е "литнал до небесата"? Имам чувството, че нарочно говори глупости, та по бързо да го изгонят.

241

Въй!!!

преди 2 години

Дано не вали сняг като се прибира, че не ми се мисли какво може да стане пред МС! Като го подпукат със снежните топки...

240

ПроСоТо

преди 2 години

госина Петков май не разбира,или не иска да разбере,че държавата Украйна най-вероятно нема и да съществува в близките няколко месеца ?!...Та как ще "приемеш в ЕС" несъществуваща държава?....ЗАЩО ПРОСТО НЕ ИЗЧАКАМЕ СЪБИТИЯТА ?!?!?!...Разбирам:-Слугинаж,добре,но ..барем с малце АКЪЛЕЦ да са слугува !

fallback