Кадър: БНТ
fallback

190 евакуирани души от Киев пристигнаха рано тази сутрин в България през границата ни с Румъния при Дуранкулак. Това са основно българи, украинци, американци, граждани на Република Северна Македония, Грузия, както и българският ни дипломатически корпус.

На границата ги посрещна министърът на външните работи Теодора Генчовска. Тя увери, че хората ще бъдат настанени в България и ще им се осигури всичко необходимо.

Oще по темата

"Успяхме да организираме настаняването и прехраната на хората, които пристигат, както и извозването им до точките, които те са преценили", заяви българският външен министър.

Българите, които искат да напуснат Украйна, трябва да потърсят съдействие от Ситуационния център към МВнР, каза още министър Генчовска.

Тя благодари на турските власти, които са извозили с влакове още българи от Украйна.

Областният управител на Варна допълни, че всички украинци и чужди граждани, които са потърсили помощ в България, ще бъдат настанени в хотели, предаде БНТ.

Шофьорите на автобусите споделиха, че всичко е било осигурено и са пътували добре, имало е и храна.

Утре доброволчески украински организации и БЧК ще осигурят допълнителни провизии за пристигналите в страната ни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Иван

преди 2 години

През руско-турската война сме имали повече армия. Докато ние тук сме *** и се правим на европейци. Путин тренира мъже и ги прави войници война ще има. Ние сме мишки няма проблем за нас, нас ни пази нато с 10 бази и 10 войника. Най ме е страх от вас като чета вашите коментари. Мишоци през турско робство като е имало клане някой на живо да е казал нещо а?

30

Анонимен

преди 2 години

Че американците защо не са отпътували към САЩ, а са пристигнали в БГ! Американски съветници на Кирчо премиера или военни? Та ние си имаме Херо Мустафа! PS Kирчо, ще празнуваме ли националния празник или с Мустафата ще измислите нов? Например 10 ноември или денят на възкачване на Кирчо и Кокорчо на власт?

29

1

преди 2 години

До небългари,бройките са толкова,колкото твоя банкянски идол е приел,в бащината си къща.

fallback