Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
С викове „Оставка“ и призиви Стефан Янев да стане премиер, протестиращи в негова подкрепа затвориха движението по бул. „Дондуков“. Протестът е заради решението на кабинета на Кирил Петков да смени настоящия министър на отбраната, който е бивш служебен премиер. Предложението на кабинета е Тодор Тагарев.

Недоволните от поисканата оставка на Стефан Янев се събраха пред Министерския съвет в 18.00 часа.

Още по темата
Събитието е създадено от група, обявила се като „Пазители на правото и демокрацията“, а аргументите в защита на Стефан Янев повтарят позицията му от Фейсбук публикацията от снощи, предаде БНР.

Според групата Янев се осмелил да изрече неудобната истина - че България трябва да е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси, а политиката на правителството се определя като вредна.

Друг протест в подкрепа на настоящия министър на отбраната и бивш служебен премиер започна малко преди 15 часа - там хората също споделиха подкрепата си за заетата от Стефан Янев позиция.

Междувременно Съюзът на офицерите от запаса и резерва също се присъедини към подкрепата за Янев, като в писмо до премиера се изразява недоумение от рокадата, а обвиненията в неадекватно поведение като неоснователни


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар