Снимка: Bulgaria ON AIR

Първи протест срещу новото правителство за малко не завърши с нахлуване в НС. Хората се събраха да гласуват срещу "зеления сертификат".  Българското общество е силно разделено и партия "Възраждане" умело се възползва от това, категорични са анализаторите.  

"Тази група от хора е достатъчно аморфна, а "Възраждане", за наше съжаление, са достатъчно добри, за да подпалят огънчето и да ги организират и да яхнат това недоволство точно в този момент", заяви комуникационният експерт Александър Христов.

Още по темата

Протестиращите не спазиха мерките и не носеха маски, но се бяха защитили с каски, предава Bulgaria ON AIR.

"Аз няма да си кажа името, за да не ме репресират тези, които са в парламента, защото те не са българи. Но ще кажа за себе си - учила съм 6 години биология и знам, че това не са никакви ваксини, това са експериментални коктейли, които вкарват във вас чип и неща, които ще разрушат вашата свобода, така че ще бъдете управлявани чрез 5G мрежите", каза вчера една от протестиращите.

"Управляващите изпитват страх, не само от мен. Те изпитват страх от вас, защото виждат с очите си това, от което най-много се страхуваха – че днес, на 12 януари, ще се съберат десетки хиляди българи, които ще искат сметка за безчинствата, на които е подложен българския народ", категоричен бе лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Що за държава сме ние, в която целият Национален съвет по национална сигурност се е скрил в миша дупка, затова че председателят на парламента му текнал сополът?! При положение, че нашият главнокомандващ само преди няколко дни се ваксинира с трета доза", заяви доц. Атанас Мангъров.  

"Тази енергия, която беше на 100% от негови привърженици, той може да ги вдигне и по тема сертификати и по други социални теми, които ще бъдат актуални оттук нататък", посочи проф. Антоанета Христова.

Изследване на "Тренд" от 2018 година показа, че 75% от населението вярва в пророчествата на Ванга, а 45% - в магии. А за всеки трети у нас счупеното носи нещастие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase