fallback

С призиви за премахване на Ковид ограниченията партия "Възраждане" прекрачи прага на Народното събрание. А "зеленият сертификат" остава фокус и след това.

"Ние нямаме намерение да правим компромиси с националните интереси", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Oще по темата
Още в първите дни на 47-ото Народно събрание депутатите започнаха обсъждане дали достъпът до парламента да става със "зелен сертификат". "Конкретно за тази сграда това представлява една скрита форма на държавен преврат. Как точно ще спрат представители на народа да влязат тук?", попита тогава Костадинов.

Последва ултиматум от парламентарната трибуна - "зеленият сертификат" да бъде премахнат като мярка за гражданите незабавно.

"Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция", посочи лидерът на "Възраждане".

Но "зеленият сертификат" не беше премахнат. Депутатите го приеха като задължително изискване за влизане в Народното събрание.

В навечерието на протеста се оказа, че 1/3 от народните представители на партията в парламента всъщност имат "зелени сертификати" след поставени ваксини срещу Ковид-19.

Самият Костадинов днес не беше на протеста, защото е под карантина след Консултативния съвет за Национална сигурност при президента.

Протестът на моменти обаче ескалира и се наложи полицията да въдворява ред.

Според МВР в крайна сметка не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред, като е предотвратено е и влизане в сградата на Народно събрание.

Преди началото на протестните действия полицаи задържаха двама мъже - 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са намерени боеприпаси и пиротехника.

На няколко пъти в следобедните часове в района на Народно събрание напрежението ескалира, а полицейските служители успяха да предотвратят опит за влизане в сградата на Народно събрание. При възникналата ситуация пострадаха деветима униформени, които бяха транспортирани в болнични заведения за преглед и оказване на медицинска помощ.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

пенсионер

преди 2 години

Как за една година се обръща баницата! Вече протестиращите са лошите! Нинова няма ли да направи комисия за окърванените протести? Вътрешния министър защо вече не си е подал оставката и не е подведен под съдебна отговрност?

161

ШантавНарод

преди 2 години

Ех ***,***!Защо не протестираше,когато СДС-Чумата те налази и те окраде,остави тe без препитание,прокуди децата ти далеч от родното огнище,за да слугуват на ***-господари!?

160

Анонимен

преди 2 години

'' на тези про-западни иззроддди ! '' ........................... там ли те стяга чепика ? А ако бяха про-съветски като тебе, щеше и маска да носиш, и да се ваксинираш ... добре, че вече си дърт и не ти остава много да цапаш тази земя с комунистическото си присъствие.

fallback