Снимка: БГНЕС

Служебният икономически министър Даниела Везиева смята, че към нея в последните две седмици има политическа атака в подбран момент.

Не съм изненадана, коментира тя пред журналисти в парламента медийни публикации, че в Министерството на образованието и науката е постъпил сигнал за плагиатство в дисертационния й труд.

Министърът смята, че твърденията за това са следствие на случващото се в Държавната консолидационна компания, където имаше смени в Съвета на директорите. По думите на Везиева моделът в ДКК, който тя иска да промени, показвал, че има съпротива това да се случи.

Тя допуска още, че тези, които я атакуват, очакват тя да остане в редовния кабинет. Везиева обаче каза, че към момента няма такова предложение, предаде БТА.

По-скоро съм изненадана, че се коментира плагиатство по отношение на труд с научен ръководител. За плагиатство може да бъде обвинен докторант от научния си ръководител, каза още тя.

Везиева уточни, че е завършила финанси и кредит в Свищов, а докторантурата й е в областта на националната сигурност. МОН ще си извърши проверка, нямам притеснения за това, подчерта още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase