Снимка: БГНЕС

Соцлидерът в оставка Корнелия Нинова не отговори дали ще бъде вицепремиер в бъдещия кабинет.

До довечера ще изчистим коалиционното споразумение, министри и постове след това, коментира тя след консултациите при президента Румен Радев преди връчване на първия мандат.

Още по темата

Тя не пожела да коментира, докато всичко не е окончателно. Във вторник на Националения съвет на БСП ще бъдат обсъдени всички въпроси, засягащи състава и структурата на Министерския съвет.

"Продължаваме промяната" ще подпише споразумението с всяка една от трите партии, каза Нинова.

По думите й Министерство на държавните предприятия е абсурд. В коалиционното споразумение името е изписано Министерство на икономиката и индустрията.

Обсъждахме бюджета с бъдещите ни коалиционни партньори и сега с президента, като един от нашите абсолютни приоритети е много бързо да приемем бюджета, в който да се заложат социални политики, компенсаторни механизми, мерки за преодоляване на кризата, за помагане на хората и на икономиката. Започнахме да говорим и колегите от ПП по някои важни части от бюджета, добави Нинова.

Удовлетворени сме от това, че те приеха дефицитът да се повиши от 2,6 както предвижда служебният кабинет на 4 %, както и част от мерките, които разписахме по време на експертните разговори да намерят изражение още през януари веднага в бюджета, който ще се приеме. За нас това е сериозният разговор, каза още Нинова.

Тя допълни, че най-вероятно бюджетът ще се приеме през януари, защото забавянето няма да позволи това да се случи през декември.

По думите й има политическа воля за 4-годишен мандат. "Остава от нас да си свършим работата за този мандат", допълни лидерът на социалистите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase