Снимка: БГНЕС

Разбираме отговорността, която се очаква от нас. В момента България се нуждае от работещ парламент и редовно правителство, положихме усилия и в преговорите в експертните групи и в продължаващите разговори между бъдещите коалиционни партньори. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на консултациите при президента.

По думите й във връзка с кризите, които връхлетяха страната, най-важно е да започне веднага работа по приемането на бюджета и хората да не бъдат оставени без подкрепа през зимата. Да гарантираме компенсаторни мерки за увеличените цени, да направим всичко възможно от 1 януари да не се вдига цената на тока за битовите потребители, да се подпомогне икономиката, да се стабилизира здравната система, изброи тя.

БСП винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в интерес на огромното мнозинство от хората, а не на малки овластени групи на задкулисието и корупцията и хилядите социалисти го доказаха по време на парламентарните и на президентските избори, каза президентът Румен Радев в началото на срещата.

Той посочи, че назначените от него две служебни правителства са дали възможност за стабилизация и за скъсване с пороците на миналото и изрази надежда това да бъде продължено от ефективно редовно правителство.

Обществото ни е дълбоко разделено социално с растящи неравност и бедност в резултат на порочния управленски модел и се надявам, че ще имате сериозен принос в решаването на тези проблеми. Такива са и очакванията на обществото от БСП и намирам там поле за много работа в новото правителство от страна на БСП, каза Радев.

По думите му изключително важен е и въпросът за законността и справедливостта. Според него проблемът в прокуратурата е и системен, и личностен и попита какво са готови от БСП да предложат за разрешаването му.

За съдебата система Нинова каза, че социалистите са последователни във волята си за промяна. Тя посочи, че проблемът е системен и независимо кой е главен прокурор, би трябвало да се ограничат правомощията му, да се закрият спецсъдът и спецпрокуратурата, да се промени структурата и на КПКОНПИ и др.

Нинова подчерта обаче, че и по редица други въпроси БСП иска да реализира част от дългосрочните си политики през изпълнителната власт, като акцентира на здравеопазването, образованието, социалната политика.

Коментари Напиши коментар

90

Учуден

преди 5 месеца

Тоя болшевишки театър в Очакване на Годо е възможен само в БГ и върви да бъде разиграван само пред ИТНещастници!Гласувахте за Канада,получихте Масква с целия комплект стари и нови рузки м,урзилки,иб,рици!!Стягайте коланите и търсете шилото да правите нови дупки,че голям глад се е задал на хоризонта!Тея ще надминат и Жан Валжан!!

89

Хохо

преди 5 месеца

Изборите са за парлама всичко е измама ,няма да допуснат умни и нови хора до власта ,тия с като секта

88

До 80

преди 5 месеца

Още много не са го разбрали, сма ще го разберат по трудния начин.