Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично опроверга информациите, че председателското място в Народното събрание ще се заема на ротационен принцип.
Още по темата
Щях да знам за това, бяха думите й по повод друга спекулация - че ще го оглави първа.

Нинова подчерта, че първо трябва да се подпише коалиционно споразумение за политиките между партиите, които преговарят - ПП, БСП, ДБ и ИТН и едва тогава да се обсъждат имена.

Към момента в БСП не са обсъждани министри, разговор за постове не е бил воден и с останалите партии, подчерта още тя на пресконференция.

Така Нинова даде да се разбере, че имената, които се спрягат от партията, не отговарят на истината.

Тя потвърди волята на БСП да има редовно правителство, което да преведе страната през кризите и да се бори със задкулисието.

При преговорите между четирите формации обаче са останали спорни въпроси, затова лидерът на БСП очаква от мандатоносителя "Продължаваме промяната" да свика лидерска среща, която да надгради експертната.

В резултат на тази среща да се подготви писмено коалиционно споразумение с много ясно разписани ангажименти. Нашата първа грижа са хората, да осигурим преминаването през зимата, подчерта тя.

Нинова посочи, че този проект на коалиционно споразумение трябва да получи и одобрение от Националния съвет на БСП, който ще бъде свикан присъствено.

Още мнения и реакции по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар