fallback
Информацията в македонските медии за тежката катастрофа на магистрала "Струма" е оскъдна. Към мястото вече пътува и македонският премиер Зоран Заев, както и министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.
 
"В медиите в Северна Македония няма никаква информация за инцидента и за това, което става. Каквото знаем, е от българските медии. Знаем, че премиерът и външният министър пътуват към България заради катастрофата. У нас никой не знае още какво става", обясни македонският журналист Владимир Перев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той сподели, че за момента е известно само, че са били 4 автобуса на една компания, които са пътували от Истанбул до Северна Македония.  
 
"Такава трагедия с автобус досега не е имало", посочи Перев.
 
"Автобус с македонска регистрация, около 2:30 - 3:00 часа, е претърпял тежък инцидент, след което се е самозапалил. За съжаление, голяма част от пътуващите вътре са загинали. 7 души са откарани в "Пирогов". Те са в сравнително добро състояние", подчерта кметът на Перник Станислав Владимиров.
 
И добави, че няма информация за другите автобуси. 
 
"Такава трагедия не съм виждал. Самият участък е много тежък - с много голям наклон и завои е. Ако човек не го познава, подцени го и влезе с по-голяма скорост, може да стане беля", уточни кметът на Перник.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Неразбиращ

преди 2 години

До коментар 2 ти по колко магистрали си карал да те попитам, къде си видял път без наклон, по Европа има такива магистрали, че ако от пуснеш, автобус докато свърши наклона или ще се движи с250 или ще е излетял, първият фактор при една катастрофа е човешкият

7

Анонимен

преди 2 години

Всички Бойкови калинки под строй уволнение и пред съд - все някой е приел / акцептирал с протокол този участък или не, а тогава цялото управление вън и пред съд!

6

W

преди 2 години

Оставаше и да знаят, случило се е тук, посред нощ. От нас научават.

fallback