Снимка: БГНЕС

46-годишната Теодора Бахлова от Бургас,която бе била убита в края на миналата година, все още може да гласува. Поне по документи. Името й присъства в избирателните списъци.

Брокерката изчезна безследно на 28 октомври 2020 година. Преди около три месеца останки от тялото й бяха открити на бургаските гробища. А месеци след смъртта й на семейния адрес продължават да идват сметки на нейно име, предаде Нова тв.

„Получавам от Община Бургас писма за данъци, за осигуровки. Да не говорим че е и в листите за гласоподавателите. Това е пълен парадокс. Майка ми се води жива, където и да отидете тя се води жива”, каза Християна Радоева, дъщеря на починалата жена.

Още по темата
Бахлова е вписана дори в регистрите на избирателните списъци. Попада в секция 72 в квартал „Драгалевци”. Адрес, на който е живяла преди да се премести в Англия.

„Това е следващият абсурд. Възможно е да се забави още експертизата”, заяви адвокат Димитър Вълчев.

Вече трети месец Християна посещава институции и опитва да обясни ситуацията, в която се намира. Въпреки, че всички са чули за бруталното убийство, официален документ, удостоверяващ смъртта дъщерята няма.

„Обяснявам им, че майка ми не е жива. И те ми казват „Да, разбираме ви, но ни покажете някакъв ден. И аз всъщност се поставям в една изключително патова ситуация. Обадих се в Съдебна медицина. Там ми отговориха, че няма как да ми издадат документ. Трябва да ми издадат документ от прокуратурата. След това подадох два пъти молба до прокуратурата и искът ми беше неоснователен”, обясни дъщеря й.

От Бургаската окръжна прокуратурата отговарят, че искането на Християна и адвокатът й е неоснователно. Останките от тялото ще бъдат задържани до издаване на тройна съдебно-медицинска и химическа експертиза и за евентуално последващи следствени работи.

От Съдебна медицина обясниха, че досъдебното производство продължава, а без разрешение на наблюдаващия прокурор не може да бъде издадено съобщение за смърт. От окръжна прокуратура отказаха коментар по казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase