Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Бургас с нови доказателства за двете тежки убийства в Бургас на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, които бяха извършени по идентичен начин. И двете тела бяха открити разчленени, а за жестоките престъпления е повдигнато обвинение за убийство на строителния предприемач Станимир Рагевски, предаде БГНЕС.

Окръжен прокурор Георги Чинев съобщи на брифинг, че е открит електрическият трион, с който е нарязан трупът на Юмер Мехмед, открит изхвърлен в чували в езерото Вая.

Още по темата

"Сабленият трион е открит в междуетажна площадка в кооперацията, в която е живеел готвачът Деян Дичев, обвинен в укривателство. По ножа е установена тъкан от тялото на Юмер Мехмед. Намерен е и телефонът, от който Юмер е извикан за срещата с Рагевски. Картата в него е предплатена за 3 години, като е произведено едно- единствено обаждане до жертвата Юмер Мехмед", обяви прокурор Чинев. По думите му предстои много внимателен и сериозен анализ по двете дела и може да се вземе решение за тяхното обединяване.

Директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов съобщи, че в градската канализация са открити останки от тялото на брокерката Теодора Бахлова.

"Извършихме преглед със специфична видеотехника на канализацията в близост до мястото, на което е държано тялото и от записите установихме, че в канализацията има вещи и части, които може би касаят деянието. Със специална техника беше проверена канализацията и находките, до които се добрахме, бяха част от кост на жертвата, зъб и проектил, който по общи признаци отговаря на оръжието, с което е извършено престъплението.” Назначена е балистична експертиза от намерения проектил и се чакат резултатите."

От прокуратурата посочиха, че мотивът за убийството на Юмер е обещания за овъзмездяване на Юмер, които не са били изпълнени. Събраните до сега доказателства сочат, че мотивите за второто убийство, на брокерката Теодора Бахлова, са спор с имуществен характер, в рамките на който жертвата настойчиво е търсела пари, движими или недвижими вещи от Станимир Рагевски.

До този момент обвиняемият Рагевски не дава никакви обяснения за жестоките деяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase