Тялото на убитата брокерка Теодора Бахлова от Бургас е престояло 3 месеца в бидон с киселина. Това е затруднило извличането на годен ДНК материал, стана ясно по време на пресконференция на местните полиция и прокуратура.

"Вероятно убийството е извършено в деня на изчезването на жената. След което тялото на убитата е положено в бидон, използван е силно корозиращ разтвор, чийто вид концентрат ще бъде установено по-късно, в смес с вода, в жилище, което не е собственост на обвиняемия и не се обитава постоянно, но до което той има достъп. Бидонът е преместен в търговски обект, който не се ползва от доста време и там тялото е преседяло в този съд около 3 месеца. Обвиняемия е взел достатъчно действия, за да може да прикрие по някакъв начин извършеното престъпление. Останките от тялото бяха намерени в гробищния парк в Бургас в такъв парцел, който не е посещаван често от хора", каза комисар Калоян Калоянов, директорът на МВР-Бургас.

Още по темата
По-късно останките на брокерката били показани на служителите на реда от свидетел по делото.

За убийството е обвинен бизнесменът Станислав Рагевски. По това обвинение го грозят от 10 до 20 години затвор.Рагевски е обвиняем и за още едно убийство – това на Юмер Мехмед. Оръжието, с което е извършено престъплението, е открито.

Мотивите и за двете убийства все още се изследват от органите на реда.  В момента се търсят стопански, финансови и имотни взаимовръзки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase